meer projecten & artiesten

Dag van de dans 2017

2017

De Dag van de Dans in Vlaanderen en Brussel vindt plaats op de zaterdag vóór International Dance Day op 29 april. In 2017 vallen beide data samen: de tweede editie van de Dag van de Dans zal dus doorgaan op zaterdag 29 april 2017! Dansgezelschappen, cultuurcentra, kunstencentra, schouwburgen, filmzalen en werkplaatsen uit heel Vlaanderen en Brussel stellen op die dag een dansprogramma samen. Zo kan het grote publiek kennismaken met het bloeiende en innovatieve danslandschap in Vlaanderen en Brussel.

In het buitenland oogsten choreografen en dansers uit onze regio veel lof en waardering. Zeker Brussel, en bij uitbreiding Vlaanderen, is uitgegroeid als belangrijke aantrekkingspool in het internationale danslandschap. Maar in eigen land kan de spreiding en zichtbaarheid veel beter. De Dag van de Dans wil een uitnodiging zijn aan het grote publiek om nader kennis te maken met de wereld van de hedendaagse dans, om zo deze kunstvorm meer bekend én bemind te maken.

De Dag van de Dans is een initiatief van Kanaries in actie vzw. Deze naam van deze vzw is een knipoog naar een studie van het Vlaams Theaterinstituut (inmiddels opgegaan in Kunstenpunt) uit 2007: Kanaries in de koolmijn. Masterplan voor dans in Vlaanderen en Brussel.

De Kanaries in acties zijn: A Two Dogs Company, Action Scénique, Caravan Production, Damaged Goods, Eastman, Fieldworks, Great Investment, Grip, Hiatus, Kobalt Works, Kunst/Werk, Kunsthuis Ballet Vlaanderen, Kwaad Bloed, Les Ballets C de la B, Peeping Tom, Rosas, STUK, Ultima Vez, Voetvolk en WP Zimmer.

Speeldata

  • 29/04/17 Dag van de dans 2017