Georgia Vardarou

°1983, Athene, woont in Barcelona en werkt voornamelijk in Barcelona en Brussel. Georgia is één van Kunst/Werk’s satellieten.

Georgia zette op 4-jarige leeftijd haar eerste stappen in de danswereld. Ze startte voorbereidende danslessen aan de State School of Dance (Κ.Σ.Ο.Τ.) op haar 10e. Op haar 18e ging ze over naar de professionele lessen aan dezelfde school.

In 2004 studeerde ze af en danste ze voor de choreograaf Apostolia Papadamaki en verhuisde ze naar Brussel waar ze aan de danschool P.A.R.T.S. haar opleiding startte.

Tijdens haar studies creëerde ze een aantal korte stukken, meestal in samenwerking met  Gilles Polet en Tassos Karahalios dat op verschillende festivals in Europa gepresenteerd werd. Tijdens de graduation tour danste ze in RAIN, een stuk van Anne Teresa De Keersmaeker.

Nadat ze afstudeerde in 2008 begon ze samen te werken met choreograaf Salva Sanchis. Zo danste ze in een aantal van zijn stukken, maar ook bij Marc Vanrunxt, Cecilie Ullerup Schmidt en Lance Gries.

In 2012 startte ze het onderzoeksproject Hardcore Research on Dance en creëerde als resultaat een korte solo, die werd gepresenteerd op verschillende festivals in Europa. Als reactie hierop creëerden zowel Marc Vanrunxt als Salva Sanchis elk een korte solo voor haar in de creatie Trigon . Samen met ‘Hardcore Research on Dance’ werden deze 3 solo’s samen gepresenteerd onder de titel Trigon. In navolging van dit onderzoek en werkend rond dezelfde vragen als in haar solo, namelijk over persoonlijke individuele bewegingen en de zeggingskracht van danstaal, creëerde ze in 2013 haar eerste groepsproject Phenonema.

Daarna danste Georgia bij Rosas in Golden Hours (As you like it) (2014-2016).  In 2016 maakte Georgia de creatie New Narratives.

Georgia leefde, studeerde en werkte in Brussel tijdens de laatste 13 jaar. In 2017 verhuisde ze naar de streek rond Barcelona. Daar kreeg ze al verschillende keren residentie bij La Caldera.

Tegenwoordig is Georgia bezig met de creatie Drawings door Marc Vanrunxt en met de voorbereidingen van haar nieuw soloproject Where Dance Happens.