New Narratives

2016

Mensen zijn geboren verhalenvertellers. We zetten gebeurtenissen voortdurend in perspectief en verbinden ze tot verhalen.

Meer nog, we blikken op onze persoonlijke geschiedenis terug als een levensverhaal. Maar taal kan niet alles vatten … en precies daar komt, volgens de Griekse Georgia Vardarou, de dans op de proppen. Abstracte bewegingen kunnen evengoed een manier zijn om de wereld te begrijpen.

Met Phenomena presenteerde Vardarou al een prachtige voorstelling waarin ze op zoek ging naar persoonlijke, individuele bewegingen en hun zeggingskracht. New Narratives zet een stap verder en speelt zich af in de gedeelde ruimte tussen verhalen en abstractie. Personages en verhaallijnen duiken op en bieden een houvast, daarnaast is er een onafgebroken stroom van bewegingen die verschijnen en verdwijnen.

Credits

choreografie: Georgia Vardarou
dansers: Elizaveta Penkóva, Zoltan Vakulya, Georgia Vardarou, Sue-Yeon Youn
muziek/geluidsontwerp: Gašper Piano
lichtontwerp: Salva Sanchis
techniek: Thomas Vermaercke
productie: Kunst/Werk
coproductie: STUK Kunstencentrum (Leuven,B), C- mine (Genk,B), Hellenic Festival (Athene,GR) Pact Zollverein (Essen,D), MDT (Stockholm,SE)

Deze productie maakt deel uit van [DNA] Departures and Arrivals, en is gecofinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Commissie.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap