Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not?

2019

In 2018 schoof Anne Teresa de Keersmaeker onze satelliet Georgia Vardarou  naar voor als een ‘up-and-coming’ choreografe op verzoek van het Londense dansfestival Dance Umbrella.

 

Zo ontving Georgia een fonds om een creatie te maken tijdens het Dance Umbrella Festival in oktober 2019, om zijn 40ste verjaardag luister bij te zetten!

In deze voorstelling Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not?  focust Georgia op de ruimte tussen haar lichaam en het publiek. Als zij danst, ‘spreekt’ ze in een heel persoonlijke taal, terwijl de kijker van een dansvoorstelling die taal meent te kunnen ontcijferen. En toch wordt er niets gezegd. Hoe communiceert dans precies? Ziet de kijker wel wat er is, of zoekt hij net naar betekenis volgens culturele codes?

Samen met beeldend kunstenaar David Bergé legt Vardarou de brug tussen haar expressie en onze kijkervaring. Het prikkelende resultaat: een voorstelling die je lost in translation danst om opnieuw de poëzie van het lichaam te onthullen.

 

 

Credits

Choreografie & dans Georgia Vardarou | Decorontwerp David Bergé | Lichtontwerp Ana Rovira | Artistiek advies Marc Vanrunxt | Productie Kunst/Werk | Residentie La Caldera (Bcn), El Graner (Bcn)