Prototype

Marc Vanrunxt

Samen met de dansers Peter Savel, Igor Shyshko, Lise Vachon en Georgia Vardarou maakte Marc Vanrunxt een dansvoorstelling rond het werk van einzelgänger Lucien Goethals, een pionier van de Vlaamse elektronische muziek.

mijn lichaam van u

28 maart 2018

C-mine cultuurcentrum Genk | 20:15

In een nieuwe voorstelling voor Dansand! 2017 vertrekt choreograaf Marc Vanrunxt van de tekst mijn lichaam van u. Het is een monoloog over schaarste en verlangen, over verlies en een lange weg terug.

Radical Light

Salva Sanchis

09 april 2018

Théâtre de la Bastille, Paris | 20:00

Voor Radical Light gaat choreograaf Salva Sanchis in dialoog met de muziek van Senjan Jansen en Joris Vermeiren. Onder de naam Discodesafinado brengen de twee geluidsontwerpers minimale techno met experimentele elektronica om een mooi pointillistisch palet van microgeluiden, zowel ritmisch als contemplatief, onbegrijpelijk en aanstekelijk.

White On White

03 april 2018

Brakke Grond - Amsterdam | 20:30

White on White is een dansvoorstelling gerealiseerd door Marc Vanrunxt, Bahar Temiz, Anne-Mie Van Kerckhoven en Jean-Paul Lespagnard.

What remains is future

David Bergé

Wat choreograaf Marc Vanrunxt doet en maakt, en dit sinds 1981, is geen kunst die tentoongesteld kan worden.  Zijn archief, bestaande uit bewegingen, ruimtes en ideeën is immaterieel en onzichtbaar. What Remains Is Future is een nieuw werk van kunstenaar David Bergé, dat dit archief voorstelt als installatie en als boek. What Remains Is Future is Bergé’s activatie van en antwoord op dit archief. In plaats van een concreet beeld te tonen van de totaliteit van het archief, kiest Bergé ervoor om de onzichtbaarheid en ontastbaarheid ervan te presenteren. 

Dag van de dans 2017

Kunst/Werk neemt deel aan de Dag van de dans  2017 met de voorstelling Prototype in NTGent en met de  presentatie van de film Victoria in Argos, kunstencentrum voor video en beeld. de film Victoria van Anne-Mie Van Kerckhoven is een re-interpretatie van de choreografie Victoria van Marc Vanrunxt.

 

Komende voorstellingen

Newsletter