Onder deze noemer wil Marc Vanrunxt vanaf de lente 2021 en in 2022 een nieuw format ontwikkelen met verschillende dansers en beeldende kunstenaars/musici met wie hij graag wil samenwerken.

Marc heeft korte werksessies voor ogen waarin de ontmoeting en de uitwisseling centraal staan. De duur, context, presentatievorm zal sterk variëren en zal afhankelijk zijn van de ontmoeting/uitwisseling in kwestie. Het zullen zeker geen uur-voorstellingen worden en liefst met een zo licht mogelijke productie. Marc denkt  daarbij aan verschillende locaties: op straat, strand, foyer, dak en/of theaterzaal.

Hierbij een link naar een trailer, waarbij het publiek voor het eerst met dit format kon kennismaken, op 27 September 2020 in het kader van het in situ festival The Image Generator. Performers zijn Jan Martens, Els Mondelaers, Igor Shyshko, Bahar Temiz en Paul Verrept.

MIN OF MEER / MORE OR LESS is het eerste project van Marc Vanrunxt volgens dit format, voortgevloeid uit een residentieweek in STUK met choreograaf en danser Jaime Llopis in februari 2021.

www.stuk.be/nl/residenties/marc-vanrunxt-based-on-a-true-story

POSITION is het tweede project van Marc Vanrunxt volgens dit format, voortgevloeid uit repetitietijd in Art Center Tictac met choreograaf en danser Igor Shyshko in juni 2021.

Credits