In juni 2012 organiseerde choreograaf Marc Vanrunxt zijn zesde Marc@Monday in Monty.  Deze éénmalige gebeurtenis was een feest met dans, live muziek en projectie.

Dit event met vijf dansers, vier musici en een beeldend kunstenaar werd op één dag gecreëerd en vervolgens losgelaten op het publiek.

5 Februari 2015  wil graag de voortzetting zijn van deze ad hoc constellatie en wilde manier van werken.  Marc Vanrunxt nodigt nu collega dansers, choreografen en musici uit om te participeren in een nieuwe unieke gezamelijke creatie voor de Antwerpse Kleppers ’15.  Het choreografische werk van Vanrunxt staat centraal aangevuld met bijdragen van artistieke zielsverwanten met wie Vanrunxt reeds samenwerkte.  Samen met Jan Martens, Salva Sanchis, Marie De Corte, Rob Fordeyn, Lise Vachon, Els Mondelaers, Daniel Vanverre en Stef Alleweireldt belooft het een mooi bewegend gezelschap te worden.

Choreografie is een ijle en tijdelijke kunst.  In 5 Februari 2015  zal deze vergankelijkheid voor eventjes vast gehouden en vorm gegeven worden.  Nieuwe ideeën zullen ontstaan naast korte hernemingen en herwerkingen met citaten uit Only voor Lise Vachon en uit Discografie, de solo voor Rob Fordeyn op muziek van Daniel Vanverre.

Met zowel Extraction, Zeit als Discografie traden Marc Vanrunxt & Kunst/Werk in het verleden reeds aan in Bourla.

Credits

van en met: Marc Vanrunxt, Marie De Corte, Rob Fordeyn, Jan Martens, Els Mondelaers, Salva Sanchis, Lise Vachon, Daniel Vanverre, Paul Verrept, Bart Meuleman, Mohamed Boujarralicht & technische realisatie: Stef Alleweireldtproductie: Kunst/Werk