© I didn’t do it by Ria Pacquée – Reproduced with kind permission of the artist – Photo: Marc Vanrunxt

 

Choreograaf Marc Vanrunxt (Kunst/Werk) plaatst zijn bijdrage aan The Image Generator 2020 in het ruimere archiveringsproject Contemporaine Archeologie.

Zo stelt hij op zondag 27 september (based on a true story) voor, een her-denking in een andere tijd en ruimte van een aantal recente solo’s met Jan Martens, Igor Shyshko en Bahar Temiz. Mezzo-sopraan Els Mondelaers verzorgt de muziek. Op hetzelfde moment leest grafisch vormgever Paul Verrept voor uit de gloednieuwe publicatie over het choreografische werk van Marc Vanrunxt, die tijdens dit event ook voor het eerst aan het publiek wordt voorgesteld: You must understand that we lived in an atmosphere of euphoria, youth and enthousiasm that can hardly be imagined today. Beeldend kunstenaar Katleen Vinck infiltreert de ruimte met enkele recente objecten. Tijdens recente opgravingswerken kwamen er een aantal artefacten aan het licht zoals een video-opname uit 1998 van het project Walking on Thin Ice met Rosa Hermans. De film wordt momenteel gerestaureerd door filmmaker Bart Van Dessel en zal vertoond worden tijdens The Image Generator. Contemporaine Archeologie gaat door in Duinstraat 124 te Antwerpen, in het atelier van Katleen Vinck.

Hieronder link naar trailer (based on a true story).

 

The Image Generator III brengt zeven organisaties uit Antwerpen samen en biedt een programma aan dat de grenzen tusssen beeldende kunst, performance en geluid overstijgt. Verschillende artistieke interventies , performances en acties in de stad nodigen je uit om de voorgestelde route te volgen of tijdelijke enkele ruimtes in te nemen en hertekenen zo je dagelijkse routine gedurende drie dagen in September 2020 (25-26-27/08/2020)

image-generator.be 

Credits

Contemporaine Archeologie is een productie van Kunst/Werk naar een idee van Marc Vanrunxt in nauwe samenwerking met Paul Verrept, Bebuquin, Katleen Vinck, Bart Van Dessel, GRIP, Bas Baenen.

Performers zijn Jan Martens, Els Mondelaers, Igor Shyshko, Bahar Temiz en Paul Verrept.