showtitle #63 BLACK MARK

2008

Na een parcours van verstilling en de reductie van choreografie tot zijn naakte essentie ging Marc Vanrunxt een nieuwe weg op in de heruitvinding van zijn métier.

Ditmaal koos hij voor heterogeniteit, op zoek naar hoe choreografie kan functioneren als ze ontdaan is van haar kern en haar weerkaatsing zoekt in een landschap van elementen die hun oorsprong elders vinden.

showtitle #63 BLACK MARK is een voorstelling zonder enkelvoudig startpunt, een proces waarin diverse geschiedenissen elkaar vinden. Marc Vanrunxt vroeg een aantal kunstenaars met wie hij eerder al samenwerkte om een bijdrage te leveren aan zijn voorstelling. Vorm, duur, omvang en medium zijn niet gedefinieerd, zodat het een verrassing zal zijn op welk moment en welk soort werk auteur en theatermaker Bart Meuleman en kunstenaars Robert Cash, Sophie Nys, Danai Anesiadou en Koenraad Dedobbeleer zullen invoegen in het proces. Ook de choreografie zelf kent een heterogene oorsprong: Vanrunxt ontwikkelt een nieuwe etappe in zijn samenwerking met Marie De Corte, Etienne Guilloteau en Eva Kamala Rodenburg en brengt hen voor het eerst samen in een creatie.

De scène is de ruimte waar vormen en bewegingen elkaar ontmoeten, tijdelijke en onverwachte verbanden aangaan en weer overstoorbaar hun eigen weg vervolgen. Een fundamentele nieuwsgierigheid en hun bijna toevallige aanwezigheid op dezelfde tijd en plaats is het enige wat deze artistieke processen bindt. De toeschouwer wordt het epicentrum van dit ontmantelde Gesamtkunstwerk.

Tekst van Steven De Belder

Credits

Choreografie Marc Vanrunxt

Dans Marie De Corte, Etienne Guilloteau, Eva Kamala Rodenburg, Danai Anesiadou

You are Perfect Robert Cash

Tekst Bart Meuleman

Sie is vielleicht die jüngere Schwester von Klaus Günther Karl Nakszynski Sophie Nys

Muziek Folke Rabe What?? (1969)

Licht & techniek  Stefan Alleweireldt

Assistentie Koenraad Dedobbeleer

Advies Marie-Anne Schotte

Productie Kunst/Werk

In samenwerking met Kaaitheater, Monty en Vooruit

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap