Publicatie Marc Vanrunxts oeuvre

2020

YOU MUST UNDERSTAND THAT WE LIVED IN AN ATMOSPHERE OF EUPHORIA, YOUTH AND ENTHUSIASM THAT CAN HARDLY BE IMAGINED TODAY biedt een unieke inkijk in het werk van choreograaf en danser Marc Vanrunxt. In een niet chronologische reis van 1981 tot nu volgen we zijn parcours, op het raakvlak tussen mode, architectuur, schilderkunst, filosofie, muziek, beeldhouwkunst, literatuur en (dans)geschiedenis.

Het boek wil ook een hommage zijn aan de vele kunstenaars waarmee Marc samenwerkte: Anne-Mie Van Kerckhoven, Katleen Vinck, Robert Cash, Jan Martens, Igor Shyshko, Bahar Temiz, Kasia Tórz, Salva Sanchis, Eric Raeves, Koenraad Dedobbeleer, Raymond Mallentjer en nog veel andere dansers en choreografen, fotografen, beeldende kunstenaars.

Grafisch ontwerper Paul Verrept weefde het materiaal in elkaar tot een visueel essay. Hij maakte daarbij dankbaar gebruik van het archief van Vanrunxt, van zijn eigen herinneringen aan voorstellingen en aan vele gesprekken. Het boek opent met een brief die hij aan Marc Vanrunxt schreef.

 

isbn 9789075175xxx – 320 pagina’s – 190 x 225 mm – 30 euro – verschijnt september 2020

order: www.bebuquin.be