Golden living dreams of visions

2016

In april en mei 2016 werkte Marc Vanrunxt met vijf eindejaarstudenten van de Training Cycle aan de dansopleiding PARTS aan de creatie Golden living dreams of visions.

Het project maakt deel uit van een reeks afstudeerprojecten waarbij de jonge dansers samenwerken met verschillende choreografen. In 2016 zijn dat naast Marc Vanrunxt ook Vera Mantero, Fabrice Mazliah, Eszter Salamon, Daniel Linehan.

Marc Vanrunxt en de studenten gaan op zoek naar wat hen bindt en wat hen onderscheidt in bewegingstaal, in bewegingskwaliteiten, in lichaam en in aanwezigheid.

Onder het motto ‘Construction is everything’ heeft Vanrunxt een tijdelijke ruimtelijke constructie uitgezet waarbinnen de vijf dansers kunnen evolueren van stilstand tot dynamische ontplooiing en terug.

Onder het motto ‘Everything is connected’ bewegen de dansers samen apart en apart tezamen met individuele bewegingsruimte binnen een strak samenwerkingsverband.

Eileen Van Os, Louis Nam Le Van Ho, Jacob Storer, Lav Crncevic en Souleimane Sanogo dansen op Dune van Klaus Schülze, een ouderwetse science fiction soundscape uit 1979.

Credits

Choreografie: Marc Vanrunxt
Dans: Lav Crncevic, Louis Nam Le Van Ho, Souleimane Sanogo, Jacob Storer, Eileen Van Os
Muziek: Dune, Klaus Schülze
Kostuums: Vivienne Westwood Unisex
Licht: Joris de Bolle
Productie: P.A.R.T.S.
Tekeningen: Robert Cash