Dieper/Deeper

2014

De afgelopen twintig jaar werkten de choreograaf en performer Marc Vanrunxt en beeldend kunstenaar Anne-Mie Van Kerckhoven geregeld samen in film- en videoprojecten. Die gezamenlijke geschiedenis resoneert in het project Dieper/Deeper.

In 2003 maakte  Anne-Mie Van Kerckhoven een installatie waarvan de film Dieper/Deeper deel uitmaakt. Nu, in 2014 krijgt de film een eigen uitgave.

De fysieke verschijning van Marc Vanrunxt is onvermijdelijk: hij is groot. In een reeks scènes gefilmd op alledaagse locaties zoals een huiskamer, een brug, een stadsplein, volstaan daarom eenvoudige handelingen en kleine interventies van Vanrunxt om die ruimte te tekenen. Zijn fysieke aanwezigheid is een middel om beelden, energieën en krachtlijnen op te roepen, om de ruimte op een haast organische manier zichtbaar te maken

Op de computer van Anne-Mie Van Kerckhoven ondergaat deze wereld en de symbolische ruimtes die ze bevat nog een aantal grondige transformaties. Eens de bewegingen en acties zijn gevat in een reeks vlakke beelden, kunnen die op hun beurt omgekeerd, ontdubbeld en ‘gemaskerd’ worden: versneld, vervormd, verknipt en geplakt, ingekleurd en bewerkt met abstracte animaties, gaande van cijfers tot felle kleurvlakken. Een doorgedreven digitale bewerking zorgt voor een fundamentele omkering, omdat ze beelden niet zozeer inzet om betekenis te verlenen aan de werkelijkheid, maar wel om een eigen wereld te stichten.

Interesse in de DVD aan 10€ + verzendingskosten? graag mailtje aan ine.vanderelst@kunst-werk.be

Credits

choreografie en dans: Marc Vanrunxt camera en montage: Anne–Mie Van Kerkckhoven assistentie: Danny Devos muziek: Club Moral productie dvd: Kunst/werk  in samenwerking met Club Moral ontwerp dvd: Anne Mie Van Kerckhoven met dank aan: Playground (STUK kunstencentrum & Museum M)

De film Dieper/Deeper werd in 2003 gemaakt als onderdeel van een installatie met performance, film en mixed media van Anne-Mie Van Kerkchoven. Productie van de installatie door Club Moral en Kunst/Werk.