Performance 3000 Degrees

Simon Van Schuylenbergh

Simon Van Schuylenbergh, °1994 Aalst, woont in Brussel.

Hij studeerde in 2017 af aan de opleiding Drama van KASK School of Arts in Gent. Sinds 2015 werkt Simon aan een reeks danssolo’s met een kudde zebra-sculpturen uit papier-mâché.

Een groot deel van Simons werk laat zich zowel door zichzelf als door anderen moeilijk definiëren. Hij kiest resoluut voor hybride vormen die zichzelf in twijfel durven trekken. Het traject met de zebra’s dringt zich bijvoorbeeld op als een langdurig proces in verschillende variaties, afhankelijk van de verschillende contexten waarin hij zijn werk maakt en toont.

Samen met performer/schrijver/filosofe Siska Baeck maakt Simon performances op de kruising tussen dans en literatuur. Tijdens hun opleiding creëerden zij de voorstelling Sferen (2015), een reeks
filosofische dialogen over intimiteit zonder conflict, geïnspireerd door de sferologie van Peter Sloterijk; Het duet self. Ocean, geïnspireerd door de tekeningen van Jürgen Partenheimer (2016) en het onderzoeksproject if you please ( & other gestures) (2017) en not yet almost there (2017-2018).

Naast het maken van eigen werk, performt en werkt Simon mee aan voorstellingen en tentoonstellingen van Lobke Leirens, Max Pairon, Maarten Van Lancker, Elsemieke Scholte en Leontien Allemeersch.

Momenteel performt hij in de voorstellingen mensen dragen dingen van Lotte Boonstra en de creatie invisible to drones van Micha Goldberg.

Marc Vanrunxt is verbonden als klankbord en één van de coaches binnen het traject van de zebrasolo’s. Binnen Kunst/Werk danste Simon in het onderzoeksproject Trinity/Une Trinité en het dramaproject (anthem) o.l.v Marc Vanrunxt i.s.m. KASK.

solowithzebras.tumblr.com