werk

Unexplained Dances

Manon Santkin

2014

Ontmoetingen zonder beleefdheid maar met zorg.

Unexplained Dances is een onderzoek van Manon Santkin in de vorm van een performatieve en participatieve oefening. De basis is een ontmoeting tussen een performer/danser en een toeschouwer. Het doel is het creëren van een dialoog, die op zijn beurt materiaal genereert waarmee ze in de toekomst aan de slag kan bij het maken van een voorstelling.

De intentie van het onderzoek is genereus. Het uitganspunt is het zoeken naar gedeelde informatie en naar een gemeenschappelijke begrip tussen performer en toeschouwer. Een evenwaardig gedeelde blik kan enkel leiden tot een kwalitatieve dialoog, tot een grotere waardering voor dans en choreografie, onze verhouding ertoe en de plaats ervan in onze maatschappij.

Credits

concept: Manon Santkin
performance: Manon Santkin & guests
kostuum: Jennifer Defays
Book cover: Nicolas Couturier
productie: Kunst/Werk vzw
residenties en steun: Les Laboratoires d’Aubervilliers (FR), PianoFabriek (BE), Weld (SE). Deze productie maakt deel uit van  [DNA] Departures and Arrivals, co-financed by the Creative Europe program of the European Commission.
met dank aan Griet Verstraelen, Leslie Mannès, Nicolas Couturier, Zoë Polluch, Cecilia Lisa Eliceche, Chrysa Parkinson, Sidney Leoni and Salva Sanchis.

Speeldata

  • 03/12/14 Another fine selection@MDT, Stockholm (SE)
  • 04/12/14 Another fine selection@MDT, Stockholm (SE)
  • 29/01/15 The Image Generator, Antwerpen