meer projecten & artiesten

MicroSleepDub

Peter Lenaerts

2015

MicroSleepDub gaat over microgeluid, architectuur en stedelijkheid. Gestart als een onderzoeks- en  opnameproject, resulteert het nu in een 8-uren-durende performance rond een compositie voor Dub-platen (dat zijn vinylplaten die slechts op één copie geperst worden en zonder beschermlaag, waardoor de groef gaandeweg verslijt en het geluid verdwijnt).

MicroSleepDub zoekt en luistert naar geluiden die te stil zijn, te vaag, of te laag. Een microfoon wordt ingezet als een microscoop die inzoomt op verwaarloosde, onderbelichte of afgedankte geluiden. Peter Lenaerts deed een week opnames in Nansha, 15 jaar geleden nog een plattelandsdorp, nu een in snel tempo groeiende stad bedoeld voor 1 miljoen bewoners. Al die opnames leiden nu naar een live soundtrack voor 4 dub platen.

 

Geprangd tussen zijn boerenverleden en high-tech toekomst, verliest het heden haar greep op de realiteit, en begint langzaam uiteen te vallen.Daarna verbleef hij 2 nachten in de iconische Syndey Opera, waar hij opnames maakte van lege theaterzalen, kleedkamers en de concertzaal. MicroSleepDub start om middernacht en eindigt om 8:00 uur in de ochtend. Dit is géén installatie of concert. Je bent er welkom om te slapen. We zorgen voor matrassen, lakens en goeie slaapcondities. Peter Lenaerts zal bedtijdverhalen lezen over nieuwe steden en lege gebouwen en je in slaap sussen met het geluid van lege kamers.

Breng mee wat je nodig hebt om te overnachten (slaapkledij, hoofdkussen, toiletspullen enz). Op het einde van de voorstelling is een bescheiden ontbijt voorzien

Credits

Concept,  geluid, tekst, beeld: Peter Lenaerts

Lichtontwerp: Salva Sanchis

Met de steun van  Workspace Brussels, The Institute for Provocation (Beijing), kunstencentrum

BUDA Kortrijk, Kunst/Werk  and the Flemish Authorities.

Met dank aan Els Silvrants-Barclay, Guangzhou Nansha Pearl River World Trace Center, Ed Yi,

Rocky Luo, Doreen Liu, Katrina Lui, Beursschouwburg, Vincent Tetaert, Zsenne Artlab, David

Helbich, Manon Santkin, Elly Gabriels, Amber Ma.

Speeldata

  • 27/02/15 Buda, Kortrijk