White On White

2017

White on White is een dansvoorstelling gerealiseerd door Marc Vanrunxt, Bahar Temiz, Anne-Mie Van Kerckhoven en Jean-Paul Lespagnard.

Bahar Temiz is één van de weinige Turkse dansers, die een intense professionele band heeft met de West-Europese dansscène. Ze groeide op in Istanbul maar studeerde filosofie aan de Université Paris-Sorbonne. Daarna volgde ze een dansopleiding aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en een opleiding choreografie aan EX.E.R.CE in Montpellier.

Ondertussen is ze volop bezig met het vormgeven van haar eigen choreografische ambities. Zo maakte ze recent de solo In Love voor zichzelf en staat 2PCC op stapel, een nieuw duet voor 2018. Daarnaast werkte ze voor het kunstenaarscollectief Superamas, choreografe Ivana Müller en Felix Mathias Ott.

In 2014 leerden choreograaf Marc Vanrunxt en Bahar Temiz elkaar kennen tijdens een workshop, georganiseerd door Platform 0090 in Istanbul. Al snel ontstond het plan om in de toekomst samen te werken.

In White on White wil Vanrunxt een performatieve totaal ervaring creëren in nauwe samenwerking met beeldend kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven en modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Het samenbrengen van deze uitgesproken expressieve en extraverte kunstenaars kan voor vuurwerk zorgen.

Zoals in de meeste van zijn solo’s zal Vanrunxt proberen iets belangrijks en essentieels te onttrekken aan Bahar door middel van con-structie, de-constructie en re-constructie van bewegingen, beelden en atmosferen.

Het White on White team wordt versterkt door vaste medewerkers Stef Alleweireldt - voor licht en techniek - en Marie-Anne Schotte voor haar artistiek advies tijdens het creatieproces.

link naar trailer.

Jean-Paul Lespagnard –  de kostuumontwerper van White on White – is ook curator/onderwerp van de tentoonstelling Reflection in het Mode&Kant Museum in Brussel. De invloed van hedendaagse kunstwerken (Gilbert & George, Jan Fabre, Mehdi-Georges Lalou o.a.), objecten uit de populaire cultuur (Delfts blauw, Manneken Pis o.a.) of stukken van stilisten uit museumcollecties (Oliver Theyskens, Courrèges o.a.) op het werk van deze ontwerper wordt hier in beeld gebracht.

21.okt.2017 > 15.april.2018: tentoonstelling Reflection van Jean-Paul Lespagnard in het Mode&Kant Museum in Brussel: www.costumeandlacemuseum.brussels

Het MuHKA-publiek krijgt de kans om met een greep uit het Kunst/Werk-archief kennis te maken tijdens de overzichtstentoonstelling AMVK van Anne-Mie Van Kerckhoven die loopt van 8 februari t/m 13 mei 2018. Naast het decorstuk ‘Black Sun/White Sun’ uit 1988 van de dansvoorstelling ‘Ballet in Wit’ worden ook films getoond gebaseerd op Vanrunxts’ choreografieën of films waarin hij verschijnt of danst: De Vier Uitersten (1984), Victoria (1989), Dance of the Seven Veils (1991), Dieper (2003), De Mens in het Dier (1985) en De 5de Kracht (1989)

8.feb.2018 > 13.mei.2018: overzichtstentoonstelling AMVK in MuHKA: www.muhka.be

Credits

Choreografie Marc Vanrunxt

Dans Bahar Temiz

Kostuum Jean-Paul Lespagnard

Scènebeeld Anne-Mie Van Kerckhoven

Licht & techniek Stefan Alleweireldt

Artistiek advies Marie-Anne Schotte

Productie Kunst/Werk

Coproductie Platform 0090 en STUK

Residentie: wp Zimmer

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Speeldata