Prototype

Marc Vanrunxt

2017

Prototype is een dansvoorstelling rond het werk van einzelgänger Lucien Goethals (1931-2006), een pionier van de Vlaamse elektronische muziek. Geluidsontwerper Daniel Vanverre, met wie Marc Vanrunxt samenwerkte voor Discografie (2013), manipuleert live op de scene de geluidsbanden. De voorstelling fungeert deels als een reis in de tijd, naar wat in de jaren zeventig een muziek van de toekomst was, en wat mogelijks nog altijd zo klinkt. Beelden kunstenaar Koenraad Dedobbeleer maakt een scènebeeld. Zijn werk was en is cruciaal in de ontwikkeling van het werk van Marc Vanrunxt. Het streven naar abstractie laat zich naar de dans toe vertalen in een onmogelijke uitdaging. Dans is nooit abstract, want er staan altijd levende mensen op de scène. Net daarom blijft abstractie in de dans een fascinerende uitdaging.

Een Prototype (prototypus) is een eerste model van een product; een studiemodel, een oorspronkelijk model. Een prototype is de meest uitgesproken karakteristieke vertegenwoordiger van iets; een eerste afdruk of vorm. 

 

Credits

Prototype is een voorstelling van en met Marc Vanrunxt, Peter Savel, Igor Shyshko, Lise Vachon, Georgia Vardarou, Daniel Vanverre, Koenraad Dedobbeleer, Robrecht Ghesquière, Marie-Anne Schotte, Paul Verrept kostuums DRKSHDW by Rick Owens productie Kunst/Werk coproductie Concertgebouw Brugge, IPEM Universiteit Gent residentie STUK kunstencentrum met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Speeldata

  • 26/01/17 Concertgebouw Brugge, Premiere
  • 15/03/17 Kaaitheater, Brussel
  • 19/04/17 STUK, Leuven
  • 20/04/17 CC De Spil, Roeselare
  • 29/04/17 NTgent, Gent
  • 08/06/17 Bourla, Antwerpse Kleppers, Antwerpen

Pers